A magyar tulajdonú B+N Referencia Zrt. közel 30 éves fennállása alatt Magyarország vezető facility management cégévé nőtte ki magát. Teljeskörű létesítményüzemeltetési szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. A cég évek óta stabil szereplője az 500 legnagyobb árbevételű magyar vállalati rangsornak. Ügyfelei között a hazai nagyvállalati szektor rangos képviselői mellet állami intézmények is szerepelnek. A vállalat 2021-ben a közép-kelet-európai ISS vállalatok felvásárlásával regionális FM szolgáltatóvá vált. Magyarország mellett jelen van Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Szlovéniában is. A lengyel INWEMER létesítményüzemeltető társaság megvásárlásával 2022-re a Közép-Kelet-európai régió piacvezető létesítményüzemeltető szolgáltatójává nőtte ki magát. Ezt a pozícióját megerősítette 2022. szeptemberében a bolgár i-Facility EOOD létesítménygazdálkodó vállalat akvizíciójával. 2023-ban a vállalat tovább erősítette nemzetközi jelenlétét Közép- és Kelet-Európán kívül. Az olaszországi Sagad felvásárlásával a magyar tulajdonú vállalat új iparági ismeretekre, jelentős nyugat-európai tapasztalatokra és új ügyfélkörre tett szert.

 

B+N Referencia Zrt. Számokban

12000 Munkatárs
330 M Eur Árbevétel
6500 Kezelt helyszín
14.5 M Négyzetméter

A B+N Referencia Zrt. hisz abban, hogy a létesítménygazdálkodási szektorban is -ahogy minden más, nagy emberi erőforrást igénylő területen – egyre nagyobb lesz a jelentősége az automatizálásnak és robotikának. Ezért szolgáltatásai folyamatos fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektet a technológiai innovációra is. A létesítmény üzemeltető cégek közül Magyarországon egyedül a B+N Referencia Zrt. rendelkezik kutatás-fejlesztési részleggel.

ÉRTÉKEINK

EGÉSZSÉGES KÖRNYEZETÉRT,
ÉLHETŐBB VILÁGÉRT DOLGOZUNK

Mi a B+N-nél hiszünk abban, hogy mindenkinek szüksége van egészséges és élhető környezetre, hiszen az hatással van az életminőségére otthon és a munkahelyeken is. Hivatásunk mindent megtenni ennek elérése és fenntarthatósága érdekében.

MEGBECSÜLJÜK ÜGYFELEINKET ÉS
MUNKATÁRSAINKAT

Az elvállalt feladatokat határidőre, pontosan, a legjobb tudásunk szerint végezzük el. Az ügyfélközpontúság számunkra azt jelenti, hogy szolgáltatásaink testreszabottak és rugalmasak, átláthatóak a munkafolyamataink és mindig tisztességesen, áldozatkészen és minden munkatársunkat megbecsülve végezzük munkánkat. A kétkezi munka megbecsülése a vállalat alapértéke. A B+N társadalmi missziójának tartja, hogy a felhívja a figyelmet a takarítói munka fontosságára, harcol annak elismeréséért.

FACILITY MANAGEMENT SZEKTOR
MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐI VAGYUNK

Lelkiismeretes és felelősségteljes szakértő csapatunk a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő munkájával az állandó biztonság nyugalmát nyújtja ügyfeleink számára.

FELELŐS VÁLLALATKÉNT GONDOLKODUNK

Azt gondoljuk, hogy kötelességünk megtenni mindent azért, hogy tágabb környezetünk értékeit megőrizzük a jövő számára. Ezért munkafolyamatainkat és módszereinket  folyamatosan fejlesztjük, hogy minimalizáljuk a környezetünk terhelését. Hisszük, hogy az alkalmazott technológiát a fenntartható fejlődés szolgálatába lehet állítani, ezért K+F részlegünk robotikai fejlesztéseken dolgozik.

ÁTLÁTHATÓ, TISZTA MŰKÖDÉS

Munkafolyamataink, pénzügyi, jogi és minőségi megfeleléseink rendszere ügyfeleink számára tökéletesen nyomon követhető.

Hatékony megoldások

A B+N facility management szolgáltatásai hatékony megoldásokat kínálnak megrendelőink számára, legyen szó műszaki, emberi erőforrást érintő vagy beszerzési, logisztikai területekről. Szolgáltatásainkat minden esetben ügyfelünkre szabjuk, és a számára legmegfelelőbb kereteket biztosítjuk együttműködésünkhöz.

PÉNZÜGYI ELŐNYÖK

 • előre tervezhető és ütemezhető kifizetések
 • a tervezett kifizetések révén leköthető tőkerészek
 • kontrolling részére biztosított alapinformációk a tervezés-gazdálkodás-visszamérés hármas rendszerében
 • költségek megfelelő allokálása

MŰSZAKI MEGOLDÁSOK:

 • pontosan tervezhető felújítások és beruházások
 • optimális eszközgazdálkodás és helyiséggazdálkodás
 • épületek kihasználtságának tervezése
 • hatékony energiamenedzsment
 • tervtár és a működési adatok kezelése
 • eseti hibaszámok eseti kiadások csökkentésére

EMBERI ERŐFORRÁSOKAT ÉRINTŐ MEGOLDÁSOK:

 • munkaerő optimalizálása
 • tevékenységek kiszervezése
 • egységes bérpolitika

BESZERZÉSI ÉS LOGISZTIKAI MEGOLDÁSOK:

 • A beszerzés centralizációjával (azonos anyagok stb.) jelentős kedvezmények illetve költségcsökkenés érhetők el.
 • A logisztikai rendszer centralizációjával hatékony költségkövetés alakítható ki.

9 érv, ami melletünk szól

 • ÁTLÁTHATÓSÁG - automatizált, auditálható és rendszeresen felülvizsgált folyamatok
 • EGYKAPUS RENDSZER - operatív kapcsolattartás egy személyen keresztül
 • VEZETŐI TÁMOGATÁS - szerződéseket, folyamat-optimalizálási kérdéseket érintő esetekben
 • SZAKMAI TÁMOGATÁS - műszaki feladatokban
 • HUMÁN ERŐFORRÁS MINŐSÉGE - a munkavégzésre a legalkalmasabb, motivált dolgozót választjuk ki, elsődlegesen saját alkalmazásban lévő szakembereink közül
 • HUMÁN ERŐFORRÁS ÁLLANDÓSÁGA - ragaszkodunk munkatársainkhoz, így alacsony a fluktuáció
 • MOBIL MUNKACSOPORTOK - növelik gondnoki, karbantartói tevékenységünk hatékonyságát
 • SZAKÁGI MÉRNÖKI TÁMOGATÁS - specifikus mérnöki feladatok teljesítésére
 • RENDSZERESÍTETT SZERVIZCSAPAT - támogatja tevékenységünket alvállalkozó partnereinken keresztül
FMnewsroom.com

a létesítményüzemeltetés régiós hírei a B+N válogatásában

A létesítményüzemeltetés a mi szakterületünk. Számunkra fontos, hogy tudásunkat naprakészen tartsuk, ismerjük az iparágunk trendjeit, irányait, hogy legelőször tudjuk azokat integrálni működésünkbe. Közép-Kelet-Európa vezető facility management cégeként célunk, hogy ezt a tudást ügyfeleinkkel is megosszuk, ezért hoztuk létre angol nyelvű hírportálunkat, az fmnewsroom.com oldalt. Ezen a hírportálon az FM INDUSTRY NEWS rovatban az FM- és PM-szakma szereplőiről, a piacot aktuálisan formáló információkról írunk, a PERSPECTIVES rovatban főként kutatás+fejlesztési témájú innovációkról, míg a TRENDS & REPORTS blokkban a létesítménygazdálkodási és az ingatlanszektor jövőjét alakító trendekről olvashat.

Díjak és elismerések

ISSA- Miniskills
Amsterdam2012

ICU Kórház
fertőtlenítő
takarításI. helyezés

ISSA- Miniskills
Amsterdam2014

Márvány-
polírozás,
kristályosításI. helyezés

EuroSkills
Spa-Francorchamps2012

Karbantartó
tisztító
specialistaIII. helyezés

EuroSkills
Spa-Francorchamps2014

Felület-
tisztító
specialistaI. helyezés

EuroSkills
Spa-Francorchamps2014

Általános
tisztítás
Csapat éremI. helyezés