Rólunk írták

Keserédes Annának, avagy miként vált családtaggá a takarítónő? – wmn.hu

Karanténéletünk első, ezernek tűnő napja meglepő családi nyugalomban zajlott. Egészen máig, amikor is az egész család üvöltött egymással, a kutya ugatott, és mindenki megsértődött mindenkire. De leginkább én voltam a rossz fej, aki szerint a többieknek valamennyire ki kéne vennie a részét a rend fenntartásából, mert nekem ez munka mellett, ekkora összezártságban nem mindig megy… […]

Részletek

„A takarításba a legkönnyebb belekötni” – Így vélekednek a takarítók a saját szakmájukról

. Egy seprű, egy kesztyű, egy fejkendő és máris kész a takarítónőőő” – talán ez a legismertebb sora az Animal Cannibals Takarítónő című számának, amelyet valamennyien bármikor el tudnánk dalolni. De vajon mivel jár ez a szakma? És hogyan vélekednek munkájukról maguk a takarítók? Érzik a megbecsülést, vagy inkább letagadják a foglalkozásukat a sztereotípiák miatt? Most […]

Részletek

Mit tanultam takarítónőként az emberekről, a világról és magamról? – wmn.hu

Több mint harminc évvel ezelőtt olyannyira komolyan vettem a színésznői vágyaimat, hogy teljesen ismeretlenül bekopogtattam az utcáról Magyarország akkor kétségkívül legjobb színházába, és azt mondtam a portás néninek, hogy márpedig én itt szeretnék dolgozni. Ő megörült, mert épp takarítónőt kerestek. Nyilván nem erről álmodoztam, de kapva kaptam az alkalmon. Elmesélem, mi mindent tanultam abból az időszakból, amikor a Katona József Színházban voltam takarítónő. Both Gabi írása.

Részletek

Eddig is eszünkbe jutottak? Vedd észre! – index.hu

Országszerte próbálják a hálájukat kifejezni azoknak, akik nem maradhatnak otthon. A társadalmi megbecsülés az itthon dolgozó 45 ezer hivatásos takarítónak is jár – mondja Kis-Szölgyémi Ferenc a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója. Elindult a Vedd észre kampány!

Részletek

„Ilyen jól megy, hogy takarítót tartotok?” – Néha igenis szükségünk van segítségre – wmn.hu

Sokan személyes kudarcként élik meg, ha nem bírnak a háztartási teendőkkel – pedig gyakran valóban irreális elvárás, hogy a lakás mindig ragyogjon. És nem csupán olyan családokban, amelyekben egyenlőtlenül oszlik el a házimunka: ha mindenki sokat dolgozik, akkor a takarítás épp azt az időt veszi el a családtól, amelyet együtt, pihenéssel tölthetne. De akkor miért […]

Részletek

Vedd észre: Becsüljük meg a takarítókat!

A takarítás egy olyan kemény fizikai munka, amire most különösen szükség van. Vedd észre néven érzékenyítő kampány indult arra, hogy tiszteljük őket, akik ezt elvégzik. — Tavaly óta terveztük, hogy elindítunk egy társadalmi érzékenyítő kampányt, ami arra világít rá, hogy a takarítók munkájukat szinte láthatatlanul végzik, holott a társadalmunk működéséhez elengedhetetlen, amit tesznek – mondja […]

Részletek

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x) – femina.hu

Ez nem egy új kardioedzés előírása, hanem egy takarító napi rutinja. Hiába azonban a kemény fizikai munka ezt a szakmát sokan lenézik. Miközben megindult az aggódás, hogy a bezártság hoz majd némi plusz felesleget, a takarítókat ez a probléma nemigen fogja érinteni. Nem maradhatnak otthon, ugyanúgy, mint eddig, akár 2-3 órát is utaznak azért, hogy […]

Részletek

„Felemelnél naponta 150 kilogramm szemetet?” – velvet.hu a takarítókról

A takarítók nincsenek megbecsülve, de ez nincs így jól! Egy átlagos takarító munkaideje alatt 2.000 kalóriát éget el. Ez annyi, mintha mi otthon 5,5 órát kardióznánk vagy több, mint 3 órát futnánk, ami átlagos sebességgel teljesítve megfelel minden nap egy maratonnak. Mindemellett akár 150 kg szemetet is összegyűjtenek és emelnek meg naponta. De egy takarító […]

Részletek

Döbbenetesen rossz a hozzáállásunk a takarító szakmához – Ez derült ki a KSH felméréséből – blikk.hu

Fertőtlenítsünk! – ez most a legfőbb szabályok egyike. Mi az otthonunkban, a hivatásos takarítók pedig ott, ahol csak megfordulunk, vagyis kórházakban, irodaházakban, vonatokon. Mégis az tapasztalható, hogy a tisztaság őreit nem becsüljük meg eléggé, mi több, a munkájukat sokan lenézzük! A változás érdekében Magyarország legnagyobb takarítással is foglalkozó, létesítményüzemeltető vállalata, a B+N Referencia Zrt. társadalmi érzékenyítő kampányt indított.

Részletek

B+N: Erre a munkára mindig szükség van! – hvg.hu

B+N Referencia Zrt, Vedd észre kampány, láthatatlan történetek

Takarítás és fertőtlenítés – van, akinek ez a mindennapos feladata, még sincs megbecsülve. A B+N Referencia Zrt. Vedd észre kampányt indított – -tudtuk meg Kis-Szölgyémi Ferenctől, a B+N vezérigazgatójától. 

Részletek

Ők felelnek az ország tisztaságáért – pressreader.com

Megbecsülés A mindennapi tisztaságot elvárjuk, ám a takarítók megbecsültsége mégis elég alacsony Most, amikor mindannyiunk egészsége azon is múlik, hány ember vállalja a fertőtlenítést nap mint nap, adódik a kérdés: vajon megbecsüljük őket? Magyarország legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata, a B+N Referencia Zrt. társadalmi érzékenyítő kampányt indított az érdekükben. Egy nemrég folytatott kutatás eredményeiből […]

Részletek

Kis-Szölgyémi Ferenc: A takarítók nem maradhatnak otthon

Bár a takarítók munkája alacsony presztizsű, tényként kell elfogadni, hogy munkájuk nélkül nem élhetünk. A járvány idején különösen fölértékelődik a tevékenységük. Többek között az irodai környezet tisztán tartása is komoly feladat, ami különösen fontos járvány idején. Mégis sokan észre sem veszik azokat, akik ezért felelnek. A változás érdekében hazánk legnagyobb takarítással is foglalkozó vállalata, a B+N Referencia Zrt. elindította „Vedd észre!” rendhagyó kampányát – tudtuk meg Kis-Szölgyémi Ferenc vezérigazgatótól.

Részletek

B+N Referencia: nekik köszönhetjük az ország tisztaságát a koronavírus-járvány alatt is

Magyarország legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata, a B+N Referencia Zrt. társadalmi érzékenyítő kampányt indított az érdekükben.

Részletek

Kis-Szölgyémi Ferenc: Adjunk a minőségre is!

Fertőtlenítsünk! – ez most a legfontosabb. Mi az otthonunkban, a hivatásos takarítók pedig mindenhol, ahol csak megfordulunk. Csakhogy mégsem becsüljük meg őket eléggé, ezért a változás érdekében érzékenyítő kampány indult Vedd észre néven – számolt be Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója.

Részletek

Kis-Szölgyémi Ferenc: Vedd észre a takarítókat is!

Kis-Szölgyémi Ferenc: a B+N Referencia Zrt társadalmi érzékenyítő kampányával a takarítók megbecsülésére akarja felhívni a figyelmet.

Részletek

Vedd észre! – A lesajnált munka, ami most mindenkinek elképesztően fontossá vált

Magyarország legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata „Vedd észre” kampányával a takarító szakma értékére és fontosságára, a sokszor nehéz időkben helytálló munkavállalók megbecsülésére kívánja felhívni a figyelmet – szerepel a B+N Referencia Zrt. közleményében.

Részletek

15 km naponta a tisztaságért: vedd észre őket!

A takarítók munkáját sokszor nem övezi megbecsülés. Most kampány indult értük, akik naponta azért indulnak el a munkahelyükre, hogy tisztaságot teremtsenek. (x) Észre kell vennünk “Tavaly óta terveztük, hogy elindítunk egy társadalmi érzékenyítő kampányt, ami arra világít rá, hogy a takarítók munkájukat szinte láthatatlanul végzik, holott a társadalmunk működéséhez elengedhetetlen, amit tesznek.”

Részletek

Kis-Szölgyémi Ferenc : Az egészségünkért dolgoznak a takarítók

Azok a cégek, amelyek hivatásos takarítókat foglalkoztatnak, munkaerőhiánnyal küszködnek. Ennek oka többek között az alacsony társadalmi presztízs és a megbecsülés hiánya. A változás érdekében hazánk legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata, a B+N Referencia Zrt. társadalmi érzékenyítő kampányt indított – tudtuk meg Kis-Szölgyémi Ferenctől.

Részletek

Őszintén! Mit gondol a takarítókról?

A legtöbben nem sokra értékeli őket – ennek megváltoztatásáért (Vedd észre) kampány indult az érdekükben. – Tavaly óta terveztük, hogy elindítunk egy társadalmi érzékenyítő kampányt, ami arra világít rá, hogy a takarítók munkájukat szinte láthatatlanul végzik, holott a társadalmunk működéséhez elengedhetetlen, amit tesznek – mondja Kis-Szölgyémi Ferenc a vállalat vezérigazgatója.

Részletek

Valóban lenézzük a takarítókat?

A KSH 173 foglalkozást vizsgált meg, ahol a válaszadók szubjektív megítélése szerint a legalacsonyabb presztízsű tíz foglalkozásba került a takarító. Az utcaseprőt, a szórólaposztót vagy a segédmunkást előzi csak meg. A változás érdekében hazánk legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata, a B+N Referencia Zrt. társadalmi érzékenyítő kampányt indított.

Részletek

Nagy területen, párban dolgozunk!

Hazánk legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata, a B+N Referencia Zrt. társadalmi érzékenyítő kampányt indított, hogy a takarítókat jobban megbecsüljék. Ön mit gondol azokról, akik professzionális takarításból élnek? Azaz kórházakat, vonatszerelvényeket, irodaházakat varázsolnak tisztává nap, mint nap a 12 órás műszakjuk alatt úgy, hogy közben ingáznak is.

Részletek

A megbecsülés a Magyarországon dolgozó hivatásos takarítóknak is jár – mondja Kis-Szölgyémi Ferenc

A hivatásos takarítókat foglalkoztató cégeket is sújtó munkaerőhiányt nagyban befolyásolja a szakmát övező társadalmi megítélés is. Ennek megváltoztatása érdekében, hazánk legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata, a B+N Referencia Zrt. társadalmi érzékenyítő kampányt indított.

Részletek

Vedd észre a takarítókat is!

Magyarország legnagyobb takarítással is foglalkozó létesítményüzemeltető vállalata „Vedd észre” kampányával a takarító szakma értékére és fontosságára, a sokszor nehéz időkben helytálló munkavállalók megbecsülésére kívánja felhívni a figyelmet. A több platformon egyszerre indított komplex kommunikáció egyformán szól minden célcsoporthoz.

Részletek