Rólunk írták

Kis-Szölgyémi Ferenc: A takarítók nem maradhatnak otthon

Bár a takarítók munkája alacsony presztizsű, tényként kell elfogadni, hogy munkájuk nélkül nem élhetünk. A járvány idején különösen fölértékelődik a tevékenységük. Többek között az irodai környezet tisztán tartása is komoly feladat, ami különösen fontos járvány idején. Mégis sokan észre sem veszik azokat, akik ezért felelnek. A változás érdekében hazánk legnagyobb takarítással is foglalkozó vállalata, a B+N Referencia Zrt. elindította „Vedd észre!” rendhagyó kampányát – tudtuk meg Kis-Szölgyémi Ferenc vezérigazgatótól.

A takarító szektort sújtó munkaerőhiány és fluktuáció nem csupán az iparág, a takarító cégek belső problémája, hiszen nagyban befolyásolja a társadalmi megítélés is. A KSH felmérése alapján a takarító szakma a legalacsonyabb presztízsű tíz foglalkozás egyike: a 163. lett és csak az utcaseprőt, a szemétszállítót, a szórólaposztót vagy a segédmunkást előzi meg. Miközben a jelen helyzetben a takarítást vállaló dolgozók is, akár a vasutasok, a nővérek vagy az orvosok – a „frontvonalba” vannak kirendelve.

a B+N Referencia Zrt. elindította „Vedd észre!” rendhagyó kampányát - tudtuk meg Kis-Szölgyémi Ferenc vezérigazgatótól.

veddeszre.com, a B+N megbecsülés kampánya

Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a koronavírus miatt a munkájukra most még nagyobb szükség van. Nem maradhatnak otthon, hiszen ez a munka mindennapos, és főleg a fertőzések idején életbevágóan fontos, hogy valaki elvégezze.

Forrás: allasorias.hu

#bplusznreferencia #veddészre