Hírek

B+N CSR: A B+N és az INWEMER megtalálta a módját, hogy segítsen

A Gajusz Alapítvány februárban ünnepelte ezüstjubileumát. A B+N Referencia Zrt. és lengyel leányvállalata, az INWEMER kiemelt partnerként támogatták a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat segítő szervezet 25. évfordulója alkalmából rendezett eseményt.

Megtiszteltetés volt a Gajusz Alapítvány közösségével ünnepelni

A Gajusz Alapítvány 25 éve segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket. A 400 önkéntesből és 160 szakemberből álló elkötelezett csapat negyedszázad alatt 5704 betegek és/vagy szüleik által elhagyott gyermeken segített már. Az alapítvány minden évben további 1000 gyermeket fogad gondozásában.

Társadalmi felelősségvállalás a B+N Referencia Zrt.-nél

„Az Alapítvány tevékenysége nagyon közel áll hozzánk, mivel munkatársaink nagy része nő: nővérek, anyák, nagymamák. Tisztában vagyunk vele, mennyire fontos a gondoskodás, segítségnyújtás és támogatás a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt, amikor nehézségekkel szembesülnek. Megtiszteltetés volt a Gajusz Alapítvány egész közösségével együtt ünnepelni!” – emelte ki Joanna Kubiak, az Inwemer munkatársa, aki korábban önkéntes is volt az Alapítványnál.

„A rászoruló gyerekek megsegítése mindig is fontos volt a B+N számára. Karácsonyi aktivitásunk folytatásaként – amikor magyar gyermekotthonokat és kórházakat támogattunk – a Gajusz Alapítvány céljainak hallatán egyértelmű volt, hogy megtaláljuk a módját, hogyan segíthetnénk” – tette hozzá Kókai Erika, a B+N Referencia Zrt. marketing igazgatója.

Flamingó – a segítségnyújtás szimbóluma

A jubileumi bálon – többek között – az Alapítványi gondozásban élő gyerekek is színpadra léptek, és a „Gajusz” csapata a Flamingó szobrokat (az Alapítvány jelképe) is átadták a kiemelt támogatóknak. A meghívott vendégek között volt Mikołaj Pawlak gyermekjogi ombudsman is.

Az INWEMER, a B+N lengyel leányvállalata is büszkélkedhet ilyen szoborral, amelyet még 2021 kapott

A bál teljes bevételét – tombolából, árverésből és a jegyekből befolyt összeget – a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjaikat segítő központ tevékenységének támogatására fordítja az Alapítvány.

B+N CSR, Inwemer

Hogyan kezdődött…

„1998. február 20-án megkaptam az iratokat a varsói bíróságtól. 28 éves és 12 napos voltam. Azon a napon lettem a Gajusz Alapítvány alapítója. Hálából tettem, a fiamért, mert a hónapokig tartó kórházi kezelése alatt rájöttem, hogy milyen sok szülő és gyermek nélkülözi a támogatást, vagy akár csak egy kedves szót, egy kis szórakozás, segítséget a bevásárlással vagy a gyerekről való gondoskodást, hogy az anyáknak legyen legalább egy percük önmagukra. Akkoriban még egyáltalán nem volt önkéntesség, a kórházakban sem. Szó szerint minden nap hálás vagyok lányom és három fiam életéért – hangsúlyozza az alapítvány elnöke, Tisa Żawrocka-Kwiatkowska.