Hírek

Kis-Szölgyémi Ferenc: A B+N formálja az FM iparág jövőjét

B+N Referencia Zrt. a hazai FM szektor egyedüli szereplője, amely saját kutatás-fejlesztés (K+F) részleggel rendelkezik – emelte ki nyilatkozatában Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója. A kelet-közép-európai régió piacvezetőjeként a biztonságosabb jövőt szolgáló technológiai megoldásaival a vállalat nemcsak a magyar, de a regionális piacot is formálja. 

Kis-Szölgyémi Ferenc: „Meggyőződésem, hogy a technológiai innovációk egyre nagyobb szerepet kapnak ebben a hagyományos szektorban” 

B+N Referencia Zrt. Magyarország egyetlen létesítménygazdálkodási vállalata, amely kutatás-fejlesztési (K+F) részleggel rendelkezik. Az évek óta működő, korábban maroknyi szakemberrel indított részlegen ma már egy 25 fős, mérnökökből és fejlesztőkből álló csapat dolgozik. „Nem túlzás azt állítani, hogy munkájukkal az Ipar 4.0 filozófiájának megfelelően alakítjuk a létesítménygazdálkodási szektor jövőjét. A mindennapi működés mellett szolgáltatásaink folyamatos fejlesztésén is dolgozunk. Meggyőződésem, hogy a technológiai innovációk egyre fontosabb szerepet kapnak ebben a hagyományos szektorban” – emeli ki Kis-Szölgyémi Ferenc. 

A járványok megelőzésére szolgáló technológián is dolgozunk 

Az osztály technológiai újításai, mint a 2019-ben piacra dobott autonóm ipari tisztítórobot, a ROBIN és a 2020-ban kifejlesztett mobil UV-fertőtlenítő készülék, már a teljes nemzetközi cégcsoport számára elérhetőek. 

„A közeljövőben egy újabb forradalmi technológiai áttörésünk, a metagenomikus elemzési és előrejelzési rendszer teszi majd lehetővé a kórokozók gyors detektálását a legkülönfélébb felületeken, hogy megakadályozható legyen egy esetleges járvány kialakulása. Ez az egyedülálló fejlesztés drasztikusan csökkenti a fertőzések kockázatát a kórházakban, növeli a betegek biztonságát, és védi a dolgozók egészségét a munkahelyeken”mesélt a legújabb projektről a vezérigazgató a Diplomacy&Trade-nek. 

Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N vezérigazgatója

Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N vezérigazgatója

Szinergiák és költséghatékonyság 

A cég 2021-ben regionális FM-szolgáltatóvá vált, és mára hét országban van jelen. Kis-Szölgyémi Ferenc szerint a nemzetközi terjeszkedés logikus folytatása volt a cég hazai piacvezető pozíciónak. 2021-ben a B+N Zrt. megszerezte az ISS Csoport cseh, szlovák, szlovén, román és magyarországi érdekeltségeit. Ezt követte 2022 januárjában az INWEMER lengyelországi felvásárlása. 2022 szeptemberében a cég belépett a bolgár piacra is 

„Minden országban 100%-os tulajdonnal rendelkezünk helyi vállalatainkban. Ezekkel a lépésekkel piacvezetők vagyunk, teljes lefedettséggel a közép-európai régióban. Közel 21 000 alkalmazottunkkal 16,5 millió négyzetméternyi területet kezelünk” – emelte ki Kis-Szölgyémi Ferenc az FMnewsroom számára, hozzátéve, hogy a nemzetközi piacokon való jelenlét folyamatos tanulást és tudástranszfert jelent.  

„A felvásárolt cégeket sikeresen integráltuk vállalatunkba. Koherens stratégiát dolgoztunk ki, és összehangoltuk a napi működést. Ma már európai szinten is jelentős méretünk és széles szolgáltatási portfóliónk számos előnnyel jár ügyfeleink számára. Szinergiáink és költséghatékonyságunk erős versenyelőnyt biztosít számunkra minden piacon” – mondta a vezérigazgató.