Hírek

A B+N FORRADALMI ÚJÍTÁSAI A MAGYAR KORHÁZSZÖVETSÉG 34. KONGRESSZUSÁN

A B+N Referencia Zrt. – mint a rendezvény kiemelt támogatója – a kórházhigiénia megújításának több, forradalmian új technológiai áttörését mutat be. Ezek drasztikusan megnövelik a szakdolgozók és a betegek biztonságát – már a közeljövőben.

UVC fertőtlenítő robot premier

A társaság K+F részlegének vezetője, Zalka Péter a konferencián mutatta be először a cég legújabb, úttörő fejlesztését, az autonóm UV-C sugárzással fertőtlenítő, egyedülálló optikai elrendezésű robotot. A közeljövőben munkába álló berendezés UV-C sugárzás alkalmazásával fertőtleníti a különböző felületeket. A kórházi környezetben minden területen használható alkalmazás segítségével nagymértékben csökkenthető a fertőzések száma. Fontos kiemelni, hogy a berendezés jelentősen javítja a fertőtlenítés hatékonyságát, az árnyékhatás csökkentésével, a behatási idő optimalizálásával, a megfelelő távolság kialakításával. A robot képes a nem megfelelően fertőtlenített felületek megmutatására is. Ezzel tökéletesen integrálható az intézmény takarítási és higiéniai protokolljába.

A B+N Referencia Zrt. fejlesztése áttörést jelent a kórházi fertőzések ellen való védekezésben.

Világújdonság a korházi kórokozók feltérképezésében

A B+N Referencia Zrt. másik, forradalmi technológiai áttörést jelentő újdonsága szintén a kórházi fertőzések számának csökkentését szolgálja. A világon elsőként bevezetésre kerülő metagenomikai elemző és előrejelző rendszer a kórházi takarításba integrált mintavétel és elemzés révén felismeri a kórokozókat a különböző felületeken. Lehetőséget nyújt a fertőző kolóniák gyors detektálására, egy esetleges járvány megelőzésére. Az így nyert adatok elemzése pedig lehetővé teszi a fertőtlenítési, takarítási folyamat változtatását. Ez történhet – a fent említett, szintén a B+N Referencia Zrt. által kifejlesztett – UV fertőtlenítő robot, vagy a fertőtlenítőszerek típusának, koncentrációjának változtatásával.

„Célunk és meggyőződésünk, hogy ez az egyedülálló fejlesztés a kórházakban drasztikusan csökkenti a fertőzésveszélyt, növeli a betegbiztonságot” – mondta a Magyar Kórházszövetség rendezvényén tartott előadása összefoglalójában Dr. Ősz Ágnes, a B+N Referencia Zrt. tudományos főmunkatársa.

Átlátható és gazdaságos textilgazdálkodás

A B+N Referencia Zrt. leányvállalata, a Referencia Mosodák Zrt. ugyancsak egy egyedülálló megoldást prezentált a kongresszuson. A cég Igazgatója, Varga Tamás által bemutatott RFID technológia követi és támogatja a kórházi textíliák teljes tisztítási folyamatát. Az anyagokba  épített azonosító átláthatóvá teszi a textilek teljes körforgását, valamint pontos elszámolást tesz lehetővé a kórház és a kiszolgáló mosoda között. Alkalmazásával az egészségügyi intézmények jelentős időt és költséget takarítanak meg, kiszámítható, magas minőségű szolgáltatáshoz jutnak.

Az B+N Referencia mindhárom technológiai újítása hozzájárul, a kórházi ellátás biztonságosabbá tételéhez, ezáltal a betegek gyógyulásához.