Hírek

A B+N Referencia Zrt. és a Referencia Mosodák Zrt. karácsonyi ajándéka a gyerekeknek

A B+N Referencia Zrt. és a Referencia Mosodák Zrt. több ezer kisgyerek karácsonyát teszi emlékezetesebbé. A piacvezető létesítménygazdálkodó és a textilgazdálkodó társaságok 2,4 tonna szaloncukrot ajándékoznak kórházi gyermekosztályok kis betegeinek és gyerekeket támogató alapítványoknak és gyermekotthonoknak.   

A karácsony sok család számára lelkileg megterhelő időszak. Akit nem érint, annak belegondolni is nehéz, milyen érzés, ha a család legféltettebb tagja, a gyermek, nem örülhet otthon a karácsonyfának és az ajándékoknak. Ehelyett betegen, a szüleitől, testvéreitől külön, sokszor ágyhoz kötve kell töltenie az ünnepeket.

Sajnos szeretteit, és az otthon melegét senki sem tudja pótolni számukra. Az apró figyelmességek mégis sokat számíthatnak nekik ebben a nehéz helyzetben. A szeretetet, törődést jelentő ajándék néhány órányi enyhet, boldogságot jelenthet.

Ennek reményében a két cég vezetősége úgy döntött, hogy ezévben az ügyfeleinek szánt karácsonyi szaloncukrot gyerekeknek adományozza.  A B+N Referencia Zrt. és a Referencia Mosodák Zrt. munkatársai december közepéig az alábbi kórházak gyermekosztályaira viszik el a csomagokat:

Budapesten

Szent János Kórház, Dél-Pesti Centrumkórház, Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet, Semmelweis Egyetem.

Vidéken

Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika, Pécsi Tudományegyetem, Gyermekgyógyászati Klinika, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórház (Miskolc), Debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórház, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet (Szolnok), Markusovszky Kórház (Szombathely), Dr. Kenessey Albert Kórház (Balassagyarmat),  Jávorszky Ödön Városi Kórház (Vác), Bács-Kiskun Megyei kórház (Kecskemét).

Szívmelengető és megható, hogy saját szemünkkel látjuk a gyermekek és ápolóik reakcióját. Miszlai Mónika, a Dél-Pesti Centrumkórházban működőd Démétér ház vezetője szerint „a szaloncukorral a gyermekek lelkét is gyógyítjuk, ami az ünnepek idején különösen fontos!”

Kis-Szölgyémi Ferenc: „A karácsonyi időszakban természetesen mindig a gyerekek állnak segítő tevékenységünk fókuszában”

„Sok családnál karácsonykor semmi nem jut a fa alá, így minden adomány egy kincs a számukra. Van olyan gyermek, aki így tapasztalja meg először, hogy mi is az a csoki vagy szaloncukor.” – mondta Bereczné Babus Eszter, a Szent János kórház Gyermekosztályának főnövére.

Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója hozzátette: „Társaságunk év közben is sok alapítványnak nyújt támogatást. A karácsonyi időszakban természetesen mindig a gyerekek állnak segítő tevékenységünk fókuszában”.

A kórházak mellett a B+N Referencia Zrt. és a Referencia Mosodák Zrt. több gyermekalapítványnak és gyermekotthonnak is adományoz szaloncukrot. Az összesen 2,4 tonna adomány országosan 3.000 beteg, illetve nehéz sorsú gyermek karácsonyát teheti szebbé.