Hírek

A B+N Referencia Zrt. is csatlakozott a Jövőműhely programhoz

A B+N Referencia Zrt. is csatlakozott az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz, amelyet a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkársága azért indított el tavaly, hogy segítse a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedését.

 A B+N Referencia Zrt., mint az ország legnagyobb létesítményüzemeltető társasága álláslehetőségeket kínál azoknak a gyermekvédelmi szakellátásban részesülőknek, akik nagykorúvá válva munkahelyet keresnek maguknak. Ennek érdekében csatlakozott most a B+N Referencia Zrt. a Belügyminisztérium által életre hívott Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz.

 Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár az együttműködési megállapodás aláírása alkalmából tartott eseményen – ahol számos érdeklődő fiatal is jelen volt – elmondta, az Apponyi Franciska Jövőműhely Programot azzal a céllal indították el, hogy lehetőséget teremtsenek azoknak a fiataloknak, akiknek a gyerekvédelem világa után a munkaerőpiacon kell helytállniuk. „Ez az átmenet nem könnyű, nincs mindig kibélelve, ezért fontos, hogy hidat tudjunk képezni a fiatalok és a munkáltatók között” – tette hozzá az államtitkár.

Szíj Csaba: Igyekszünk a munka világába most belépőknek minden segítséget megadni ahhoz, hogy olyan jövőkép legyen előttük, amelynek része valamely szakma szeretete

Szíj Csaba (B+N Referencia Zrt. vezérigazgató-helyettes): Igyekszünk a munka világába most belépőknek minden segítséget megadni ahhoz, hogy olyan jövőkép legyen előttük, amelynek része valamely szakma szeretete

Hazánkban 23 ezren részesülnek gyermekvédelmi szakellátásban, ők azok, akiknek több segítségre, kapaszkodóra van szükségük jövőképük kialakításához. A Jövőműhely a vállalatokkal közösen valósít meg tréningeket, mentorprogramokat, amelyeket pályaorientációs szakemberek dolgoznak ki. A cél egy szakma elsajátítása, és persze lehetőség szerint a beilleszkedés egy munkahelyre.

„Vállalatunk az egyik leginnovatívabb létesítményüzemeltető nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban. A saját fejlesztésű önjáró takarítórobotoktól kezdve az épületek gazdaságos és hatékony üzemeltetését segítő szoftverekig áthatja működésünket az Ipar 4.0. Egy dologban azonban még mi is biztosak vagyunk, az olyan szakemberek iránt, akik egy létesítmény tökéletes működéséhez, tudják, hogy hol kell meghúzni egy csavart, tíz, húsz, sőt harminc év múlva is lesz igény. A létesítményüzemeltetés egy komplex feladat, szükség van többek között takarítókra, karbantartókra, IT-szakemberekre, mérnökökre is. Igyekszünk a munka világába most belépőknek minden segítséget megadni ahhoz, hogy olyan jövőkép legyen előttük, amelynek része valamely szakma szeretete” – foglalta össze gondolatait Szij Csaba, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A programot, arról a jótékonyságáról széles körben ismert grófnőről, Apponyi Franciskáról nevezték el, aki a századfordulón rengeteget tett a gyermekekért, fiatalokért. A kezdeményezéshez más partnerek is csatlakoztak már, többek közt az OTP Bank Nyrt., az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a HUNGUEST Hotels Zrt.