Hírek

A B+N regionális szakértő a repülőtér-takarításban

A B+N Referencia Zrt. 2022 január 1-étől – egy tavaly kiírt pályázat nyerteseként – újabb 4 évre elnyerte a prágai Václav Havel Repülőtér takarítási szolgáltatásait. 

„Nem túlzás kijelenteni, hogy társaságunk a repülőtér takarítás specialistája a Közép-kelet-európai régióban. A prágai repülőtér mellett több éve mi végezzük a takarítási, fertőtlenítési szolgáltatásokat a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren is” – jelentette ki Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N vezérigazgatója.

Hozzátette: „A repülőtér takarítás társaságunk ékköve. Állandó referencia, valamint az innováció terepe számunkra. Büszkék vagyunk rá, hogy az ASQ független nemzetközi minőségellenőrzési intézet felmérése szerint a Liszt Ferenc repülőtér higiéniája kiemelkedő minősítést kapott.”

A B+N regionális szakértő a repülőtér-takarításban

Egy légikikötő tisztántartása rendkívül bonyolult és sokrétű szolgáltatást takar. Rengeteg kritériumnak kell megfelelni.  A különleges „üzem” és a havi többmilliós utasforgalom miatt a repülőtér üzemeltetők szigorú biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi követelményeket állítanak fel. A kiemelkedő tisztaság és higiénia alapkövetelmény. Ezen kívül figyelembe kell venni a járatsűrűséget, az eltérő utazási szezonok miatti különbségeket. Tevékenységünk esetében – csakúgy, mint a járatindulásoknál és érkezéseknél – nagyon fontos az időtényező, nem lehet csúszás. Mindennapos eset, hogy delegációk, vagy az időjárás változásai miatt kell átszervezni a munkát. Ez nagyfokú rugalmasságot követel meg. A Liszt Ferenc repülőtéren a társaság 80 ezer m2 terület tisztántartását végzi, amely sokféle felületből tevődik össze. Természetesen a COVID miatt korlátozások, illetve még magasabb higiéniai követelmények jelentek meg a reptereken is.

A B+N Referencia ékkövei: a repülőterek

Libor Holik, a B+N csehországi és szlovákiai vezérigazgatója az új szerződés kapcsán  kiemelte: „Társaságunk évek óta a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelve végzi szolgáltatásait a prágai repülőtéren. A 2-es és 3-as terminálon összesen 180.000 m2 terület tisztaságáért vagyunk felelősek, amely az eddigiekhez képest 15%-os bővülést jelent. A hangárok, adminisztratív épület, a szabadtéri területek, az üvegfalak, az utasbeszálló hidak takarítása mind-mind a B+N portfoliójába tartozik.Kis–Szölgyémi Ferenc: Saját fejlesztésű takarítórobot áll munkába

A légikikötők az innováció terepét is jelentik a cég számára. A budapesti repülőtéren folyamatosan dolgozik az a 8 darab autonóm ipari takarító robot, amely az iparág új trendjeit határozza meg. A ROBIN R3000 névre keresztelt berendezéseket a B+N kutató-fejlesztő részlege tervezte meg. A berendezés az egybefüggő, nagy területek hatékony tisztítását teszi lehetővé.  A ROBIN-ok a közeljövőben bemutatkoznak a prágai repülőtéren is.