Hírek

A B+N Referencia Zrt. rekordidő alatt újított meg 17 budapesti kórházat

A magyar kormány egy 2020 évi kormányhatározatban döntött az „Egészséges Budapest” programban érintett állami fenntartású, közfinanszírozott kórházak felújításáról. A kabinet eltökéltségét mutatja, hogy 60 milliárd forintos összeget különített el a projektre, amelyet később további 14,8 milliárd forinttal megemelt. Büszkék vagyunk rá, hogy a komplex felújítási munkálatokat a B+N végzi.

A tervezést és kivitelezést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság koordinálta. A felújítás célja az volt, hogy a kórházak megfeleljenek a legmagasabb szintű szakmai elvárásoknak és a 21. század kihívásainak. A B+N munkatársai – komoly szakmai és logisztikai kihívásoknak megfelelve – 2020 szeptembere és 2022 márciusa, vagyis rekordidőnek számító 546 nap alatt 17 budapesti kórház 200 épületében, 2 millió munkaórában 300.000 négyzetméteren végezték el az energetikai és esztétikai felújítást.

A B+N Referencia Zrt. rekordidő alatt újított meg 17 budapesti kórházat

B+N Referencia Zrt. – komplex felújítási munkálatok

A munkálatok számos területet érintettek: kiterjedtek a festésre, burkolatcserére, vizesblokkok, fűtési rendszerek és elektromos hálózatok felújítására, a nyílászárók cseréjére, optikai gerinchálózatok kiépítésére.  Kitisztították a programba tartozó összes műtő légcsatorna hálózatát és felújították számos műtő légtechnikai berendezését. Néhány intézmény esetében a belső munkálatok mellett szükség volt külső felújításra is.

A B+N Referencia Zrt. kórházfelújítás

A projektbe vont egységek esetén több évtizedes lemaradást sikerült rekordidő alatt behoznunk. Ezáltal ismételten bebizonyítottuk a B+N Referencia Zrt. szakértelmét, tudását és tapasztalatát a komplex felújítási munkálatok terén.

Kórházfelújítás – energetikai korszerűsítés, jelentős megtakarítás

Csupán az energetika korszerűsítésével a kórházak éves szinten jelentős megtakarítást érhetnek el.

A B+N Referencia Zrt. kórházfelújítás

Fontos kiemelni, hogy a projekt teljes időtartama a covid járvány időszakára esett, valamint, hogy a munkálatokat úgy koordináltuk, hogy közben a kórházak működése és a betegellátás nem szünetelt.

A B+N Referencia Zrt. kórházfelújítás

A végeredmény magáért beszél. Büszkék vagyunk rá, hogy a modernizált egységek jóval magasabb minőségben és esztétikai kivitelben szolgálják a betegek és a kórházi dolgozók biztonságát és kényelmét.

A B+N Referencia Zrt. rekordidő alatt újított meg 17 budapesti kórházat

A B+N Referencia Zrt. révén a főváros és az agglomeráció lakói mind a 17 kórházban európai színvonalú környezetben gyógyulhatnak.