Hírek

A B+N „történelmi” sikerei

Közhely, hogy Csehország tele van szebbnél szebb kulturális látnivalókkal, épületekkel, intézményekkel. Ezek közül most két kiemelkedő nevezetességet is a B+N Cseh leányvállalata tart tisztán.

A prágai látogatás egyik „kötelező” eleme az Óváros legnépszerűbb részén, a Károly híd szomszédságában található Klementinum, amelyet a jezsuiták alapították 1556-ban. Európa egyik legnagyobb épületegyüttesében a gyönyörű barokk falak között a rend iskolát alapított, amelyet később egyetemmé léptettek elő.  A tantermek, hálószobák mellett könyvtárat, nyomdát, gyógyszertárat, színházat és természetesen templomi épületeket is építettek.  Az intézményt 1654-ben egyesítették a Károly Egyetemmel, annak filozófiai és teológiai fakultása lett. 1930 óta pedig a Cseh Köztársaság Nemzeti Könyvtárának székhelye.

Rendkívüli intézmény takarítása Prágában: 50 ezer négyzetméter belső felület, 17 ezer négyzetméter ablakfelület, plusz hómentesítés

„Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy 2022 augusztusától ezt a rendkívüli intézményt mi takarítjuk. Komoly feladataink vannak: 50.000 m2 felületet, 17.000 m2 ablakot tartunk tisztán. A külső felületek takarítását és a téli hómentesítést is cégünk végzi“ – árulta el a részleteket Libor Holik, a B+N Referencia csehországi és szlovákiai leányvállalatának igazgatója.

Csehország legpatinásabb gyógyfürdőjét a B+N takarítja

Janské Lázně nevét a gyógyító termálforrásnak köszönheti, amelyet 1006-ban fedeztek fel! Csehország legpatinásabb gyógyfürdőjének alapítója Jan Adolf Schwarzenberg volt a XVII. században. Már ekkor megkezdték az első fürdőépületek építését. Az intézmény a 20. század elején világhírnevet szerzett a  gyermekbénulás következményeinek sikeres kezelésével. Ezt a hagyományt, minőséget és élményt a fürdő a mai napig sikeresen folytatja: az itteni víz  és terápia hozzájárul a mozgásszervi bajok mellett az idegrendszeri problémák, a sclerosis multiplex, a légúti betegségek orvosi kezelésének sikerességéhez.

Ebben a gyönyörű épületkomplexumban is a B+N végzi a takarítást, összesen 10.000 négyzetméteren, amelybe a hotelrészleg, a wellness centrum,  étterem és kávézó is beletartozik.

Kép: https://www.facebook.com/klementinum