Hírek

A B+N felvásárolta a bolgár i-Facility EOOD létesítménygazdálkodó vállalatot

A B+N Referencia Zrt. felvásárolta a bolgár i-Facility EOOD létesítménygazdálkodó társaságot. Az újabb lépéssel a cég bebiztosította – eddig is meglévő – piacvezető pozícióját a Közép-európai régióban. 

A felvásárlás logikus folytatása az eddigi, regionális terjeszkedésnek. A B+N Referencia Zrt. 2021-ben megszerezte az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román szlovén és magyar érdekeltségeit, 2022 januárjában pedig a lengyel FM iparág domináns szereplőjét, az Inwemer System csoportot. A társaság minden országban – így a mostani felvásárlásban érintett bolgár cégben is – 100%-os tulajdonrésszel rendelkezik.

A B+N a régió megkerülhetetlen szereplőjévé vált

A B+N Referencia Zrt. évek óta stabil szereplője a Top 500 magyar vállalati rangsornak. Hazai ügyfelei között – az állami intézmények mellett – megtalálhatók a nagyvállalati és üzleti szféra kiemelkedő képviselői.  Szolgáltatási portfóliója rendkívül széles: műszaki üzemeltetést, fit-out kivitelezést, takarítási és egészségügyi takarítási szolgáltatást, kertészeti munkákat, dokumentumkezelést, textilgazdálkodási szolgáltatásokat nyújt megrendelőinek.

A régió – a mostani felvásárlással immár – hét meghatározó országában tevékenykedő cég 20.000 munkatárssal, több mint 15 millió négyzetméter területet lát el.

Hewlett Packard, Heineken, SAP, BASF, Financial Times, Merck a B+N ügyfelei között

A bolgár piacot kiszolgáló i-Facility EOOD portfoliója kiterjed a műszaki üzemeltetés, takarítás, kertészeti tevékenységekre. Ügyfelei között – hazai társaságok mellett – olyan ismert multinacionális nagyvállalatok találhatók, mint a Hewlett Packard, a Heineken, az SAP, a BASF, a Financial Times és a Merck. Szófián kívül egy regionális irodával rendelkezik az országban.

„Társaságunk a 2021-2022 évi akvizíciókkal egyértelműen szintet lépett. A felvásárolt társaságok tapasztalatát, szaktudását, munkatársait folyamatosan integráljuk cégünkbe. A mostani lépéssel pedig a bolgár   piacon is megkerülhetetlen szereplővé válunk. Meghatározó méretünk és széles szolgáltatási portfoliónk előnyeit ügyfeleink is visszaigazolták. Szinergiáinkat és ebből adódó költséghatékonyságunkat minden országban kamatoztatjuk. Céljaink között további terjeszkedés is szerepel” – mondta Kis-Szölgyémi Ferenc, a társaság vezérigazgatója.