Hírek

A metaverzum hatása az ingatlanpiacra

A B+N Referencia Zrt. aranyfokozatú támogatója volt a közelmúltban Bukarestben megrendezett SEE Property Forumnak. Románia és a régió vezető nemzetközi ingatlanügyi konferenciáján több mint 50 előadó átfogó áttekintést nyújtott a Dél-kelet-európai ingatlanpiac helyzetéről.

A rendezvény egyik kiemelt témája a jövő egyik nagy kihívása, a metaverzum hatása az ingatlanpiacra. A szakértők egybehangzó állítása szerint ebből a digitális forradalomból nem szabad kimaradnia az iparágnak. A hangsúly azon van, milyen rendszereket, platformokat érdemes használni az információk tárolására és felhasználására.

A B+N Referencia Zrt. aranyfokozatú támogatója volt a közelmúltban Bukarestben megrendezett SEE Property Forumnak.

ESG

A konferencia témái közül nem hiányozhatott az ESG. Egyértelmű, hogy az ingatlanbefektetők nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra. Az új építésű irodaházak esetén egyre fontosabb a zöld gondolat, a környezetvédelem megjelenése.

Globális munkahelyi kísérlet

A COVID alatt és az azutáni időszakban Dél-kelet-európában is hibrid munkavégzés dominál. Az előadók szerint az irodai és otthoni munka kombinációja egy „globális munkahelyi kísérlet”. E téren a cégek többsége még a kísérlet kiértékelési szakaszában tart.

Virágzik a román lakáspiac

Az ingatlanbefektetési stratégiákhoz szükséges adatok biztosítása még ma, a PropTech, a Big Data és a felhő korában is kihívást jelent. Ehhez a hallgatóság több gyakorlati tanácsot is kapott a konferencián.

Örömteli hír volt, hogy továbbra is virágzik a romániai lakáspiac, nő a jó minőségű lakások iránti lakossági kereslet.

A COVID nyertese a logisztika

A szakértők szerint a világjárvány egyértelmű nyertese a logisztika. A logisztikai területek iránti keresletet az e-kereskedelem és a közel-transzferálás ugrásszerű növekedése táplálja.