Hírek

B+N Referencia Zrt. a „Property X” konferencián

A Portfolio 2022 június 8-9-én rendezte meg a „Property X” konferenciát Balatonfüreden. A világ ingatlanpiaca olyan történelmi változásokon megy keresztül, amelyre kizárólag átfogó és komplex válaszokat lehet adni. A konferencia olyan aktuális témákkal foglalkozott, mint a  hagyományos és a rugalmas irodai megoldások, az üzemeltetés, az építőipar kihatásai és meglátásai a hazai ingatlanpiacról. 

Szij Csaba, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgató-helyettese a „Mit lép az üzemeltetési szakma a legnagyobb kihívásokra és brutális energiaárakra?” című panelbeszélgetés résztvevője volt.

Elmondta: az üzemeltető cég feladata, hogy az adott ingatlan rendszereit, berendezéseit a lehető leghatékonyabban üzemeltesse, és javaslatokat tegyen az épület energiahatékonyságának javítására. Természetesen erre már vannak pozitív példák a B+N Referencia Zrt. gyakorlatában. Nagyon fontos, hogy a tervező, beruházó már az épület tervezésénél vegye fel a kapcsolatot az üzemeltető céggel. A működés optimalizálását, annak megoldásait és lehetőségeit ugyanis az üzemeltető látja át. Rendszerként kell kezelni a kétféle tevékenységet.

Szij Csaba (B+N): a költségcsökkentést a fogyasztás optimalizálásának oldaláról tudjuk megfogni

„Az elszabaduló energiaárak mellett az ingatlantulajdonos és az üzemeltető közös felelőssége és feladata, hogy megmutassa a bérlőnek, hol tud spórolni. Ez egy edukációs folyamat, amit el kell kezdeni. Mivel az energiaárra nincs ráhatásunk, ezért a költségcsökkentést a fogyasztás optimalizálásának oldaláról tudjuk megfogni” – mondta Szij Csaba.