Hírek

Elektrotechnikai Nagydíjjal tüntették ki Nagy János kollégánkat

Nagy János, a B+N Referencia Zrt. Üzemeltetési Igazgatóságának szenior szakértője kapta idén a magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezetének, a Magyar Elektrotechnikai Egyesületnek (MEE) legjelentősebb díját. Az Elektrotechnikai Nagydíjat minden évben az erősáramú elektrotechnika területén nagy múlttal rendelkező, kimagasló jelentőségű eredményeket elérő vagy életpályájával kiemelkedő szaktekintélynek ítélik oda. A már számos elismeréssel, köztük a Magyar Arany Érdemkereszttel is kitűntetett szakértőnknek Gelencsér Lajos, az MEE elnöke adta át a rangos elismerést az egyesület 100. Jubileumi Küldöttgyűlésén a Nemzeti Színházban.

Nagy János a világítástechnika szerelmese, és amellett, hogy a B+N Referencia Zrt. csapatát erősíti szenior energetikai szakértőként, szabadidejében is rengeteget foglalkozik szakmájával: ő az országos szakmai szervezet, a Világítástechnikai Társaság elnöke, visszatérő előadója nívós konferenciáknak, rendszeresen mentorálja a feltörekvő villamosmérnök és energetikus generációt, valamint több oktatási intézményben is óraadó és szakdolgozat konzulens.

Fenntarthatóság és világítástechnika

Nagy János hisz a folyamatos fejlődésben, éppen ezért az utóbbi években kiemelt figyelemmel kíséri és kutatja azokat a megoldásokat, amelyekkel a cégek környezetre gyakorolt negatív hatása csökkenthető a világítástechnika és energetika eszközeivel.

Nagy János, B+N Referencia Zrt., energetika, díj

Nem véletlen tehát, hogy a szakma az évek alatt felfigyelt elhivatottságára. A mostani díjat megelőzően több alkalommal is elismerték munkáját: 1994-ben Bláthy-díjat kapott, majd 2001-ben szakmai-tudományos és társadalmi munkájáért Urbanek-díjjal tűntették ki, a 2016-os Építők napján pedig a Gazdasági Miniszter elismerő oklevelét és a Magyar Mérnöki Kamara tiszteletbeli tagja elismerését is átvehette. 2020-ban ő lett Az év energetikai tanácsadója, emellett pedig ugyanebben az esztendőben állami kitüntetést is kapott, neki ítélték a Magyar Arany Érdemkeresztet a hazai világítástechnika és energetika területén végzett kimagasló szakmai tevékenysége, valamint szakmai közéleti szerepvállalása elismeréseként.