Hírek

Megalakult a Magyar UV-C Egyesület

Az alapítók között olyan piaci cégek, kutatóintézetek, egyetemek is találhatók, mint például a B+N Referencia Zrt, a RoLink Biotechnology kft., a Lighttech, a Purgolux Kft. vagy a Szegedi Tudományegyetem.

2022. március 31-én megalakult a Magyar UV-C Egyesület, amely keretet biztosít a kölcsönös tájékoztatás, a szakmai továbbképzés, a nemzetközi tapasztalatok honosítása és az UV-C fertőtlenítési technológia elterjedését segítő környezet kialakításához – írta az fmbusiness.hu.

UV-C irányelvek

Az Egyesület tevékenysége kiterjed az információcserére, az UV-C technológiával kapcsolatos ismeretterjesztésre, a biztonságos használat kereteire, a nemzetközi irányelvek adaptálására.

A tagok fontosnak tartják a nemzetközi tudományos, kutatási és fejlesztési információk és tapasztalatok gyűjtését és magyarországi érvényesítését. Fórumot biztosít a szakterületen működő szervezetek számára.

Az UV-C Egyesület alapítói

Az Egyesület alapító tagjai között piaci cégek, kutatóintézetek, egyetemek is találhatók, mint a például a B+N Referencia Zrt, a RoLink Biotechnology kft., a Lighttech, a Purgolux Kft. vagy a Szegedi Tudományegyetem.

Magyar UV-C Egyesület alapítók listája:

Cég/ szervezet/ magánszemély: Képviselő:
Purgolux Laukó László
RoLink Biotechnology kft. Hetényi Roland
Várkonyi Nándor magánszemély (HKVSZ tag)
B+N Referencia Zrt. Zalka Péter, Ősz Ágnes, Hajdu László
Ligthttech Sauska Péter
Béflex Zrt. Szlamalovits Tamás
Salekovics István magánszemély
Szegedi Tudományegyetem Dr. Péter Szabó István, Sziládi Katalin
Premet Kft. Pásztor Zsolt
Moltech AH Kft. Molnár Csaba
Euroknows Horváth Zoltán László

 

Forrás: fmbusiness.hu