Hírek

Robin az amszterdami Robot Árénában

Az Interclean Amsterdam a világ egyik legnagyobb professzionális takarítóipari kiállítása és konferenciája, ahol a takarítási és higiéniai ipar legrangosabb szereplői mutatkoznak be. Az Innovációs Labor, a Robot Aréna, a Zero Waste Dome pedig látványos közelségbe hozta a legújabb innovatív megoldásokat, trendeket és fejlesztéseket.

A szakma egyetért abban, hogy a létesítményüzemeltetési iparágban gyorsul a digitalizációk forradalma, aminek komoly részét képezik a takarítórobotok.

Nem véletlen, hogy a szakemberek e kiállításon is lelkesen fogadták Robint, a B+N Referencia Zrt. K+F csapata által kifejlesztett autonóm takarító robotot. A népszerű, esztétikus szerkezet minden másfél órában körbejárt a – direkt erre a célra létrehozott – Robot Arénában, amit sok érdeklődő tekintett meg.

A magyar takarítórobot egyedülálló

Zalka Péter a társaság K+F részlegének vezetője szerint Robin a mostani kiállítás topligás robotjaihoz képest is egyedülálló. Ugyanis – a többi eszközzel ellentétben – saját maga térképezi fel a takarítási útvonalat, tehát egy teljesen univerzális megoldást kínál.

A B+N számára a kiállítás – Robin bemutatása mellett – fontos hozadéka a kapcsolatépítés. Zalka Péter elmondása szerint számukra elsősorban az alkatrész- és kellékanyaggyártók fontosak, lehetnek kiemelt partnerek a jövőben. Számos céges megkeresés is érkezett együttműködésre robotos takarításban.